Wie zijn wij.

Pam en Claudia Smits eigenaar van Aibo Catamaran

claudia en pam welkom aan boord

Claudia

Claudia 18-6-72 geboren en getogen in Loop op Zand. Ik heb ruim 10 jaar geleden het zeilvirus opgelopen. Zeilen geeft mij een gevoel van ruimte en vrijheid. Als yogadocent geeft zeilen mij extra ontspanning. Het zeilen geeft mij ook veel blijdschap en vooral als we dolfijnen of een schattige zeehond spotten.
 
Al die jaren hebben wij een monohull (1 romp) gevaren en hebben we naast Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Duitsland, ook Zweden uitgebreid verkent. Totdat we 2 jaar geleden richting Zuid Frankrijk zeilden. Daar zijn catamarans heel gewoon en we zagen toen ook de voordelen van een catamaran. Veel meer ruimte, stabieler (vooral achter anker) en ze gaat niet schuin. Dit maakt het wel zo fijn aan boord. We waren gelijk verkocht en de overstap van een monohull naar een catamaran was vrij snel gemaakt.
 
Op het schip houd ik me met name bezig met de tochtplanning en assisteer ik de schipper. Ik ben daarnaast voornamelijk de gastvrouw aan boord en verzorg het ontbijt en de lunch en dat er niets te kort komt. Ik ben sociaal, open en laagdrempelig en bij ons aan boord heb je alle vrijheid en kun je jezelf zijn.
 
Kom bij ons aan boord en ervaar zelf wat zeilen met je doet.

Pam

Geboren in Tilburg (17-05-1971) , veel tijd in zijn jeugd doorgebracht in Breskens(Zeeland). Altijd gefascineerd geweest door de jachthaven aldaar. Niemand in de familie die 'iets' met boten had. Altijd geroepen :"ooit heb ik een boot".
Kocht in 2006 zijn eerste zeilboot en heeft in de afgelopen jaren diverse zeilboten gehad. Is inmiddels de trotse schipper/eigenaar van Aibo Catamaran.  een Lagoon 40

Heeft de opleiding tot STCW Master of Commercial Yachting afgerond en is ook gecertificeerd als  STCW Master of Commercial yachting.  Dit is één van de weinige wereldwijde beroepsopleidingen om als schipper met betalende gasten aan boord te mogen varen. 
Ervaring als schipper en als maat op diverse zeiljachten tijdens diverse tochten naar verschillende bestemmingen (U.K, Zweden, Denemarken, Frankrijk)  Zowel op eigen schip als aan boord bij andere schippers.  Is serieus met zijn zaken bezig maar  gaat  zeker ook de  gezelligheid niet uit de weg.

 

Pam_ijsje