Veelgestelde vragen

 Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen

Algemeen:

Wat maakt een catamaran bijzonder ?

Een catamaran heeft 2 rompen, drijvers genoemd. Met daartussen een kajuit. Deze kajuit geeft 360 graden zicht naar buiten. Bij een gewone zeilboot zit je meer in de boot met vaak beperkt zicht. Wij hebben de rechter(stuurboord) drijver gereserveerd voor onze gasten. Bovendien gaat een  catamaran niet echt scheef zoals een gewone zeilboot doet. Dit geeft meer comfort. Daarnaast is er in een catamaran veel meer ruimte, zowel binnen als buiten, dan in een vergelijkbare gewone zeilboot met dezelfde lengte.

Is zeilervaring noodzakelijk?

Nee, zeker niet. De schipper en de bemanning zorgen voor het reilen en zeilen. Maar meehelpen kan en mag wel!

Is meevaren met catamaranreizen vergelijkbaar met een cruise op een cruiseschip?

Nee, op een cruiseschip wordt je vermaakt en is entertainment. De schipper en bemanning zijn geen animatieteam. Het is veel kleinschaliger en meer avontuurlijk! Natuurlijk helpen we met tips en suggesties over de omgeving. In de avond is het vaak gezellig op het achterdek met de bemanning en eventuele andere gasten. 

Kunnen we de catamaran ook in zijn geheel huren?

Dat kan, echter wij verhuren de boot niet zonder schipper en bemanning. Als u de boot in zijn geheel wilt huren neem dan even contact op via ons contactformulier of email.

Praktische vragen:

Als we niet in een haven liggen, kunnen we dan wel naar het vaste land?

Ja hoor, met onze bijboot halen we en brengen we je naar de kant. Dit is onderdeel van het leven aan boord en maakt het een avontuurlijk geheel. Stel je voor: Je ligt achter het anker in een mooie baai, geen haven..... Met de bijboot brengen we naar de kant waar je vervolgens op verkenning kunt.

Is er stroom aan boord en kan ik mijn telefoon opladen?

Jazeker, er zijn voldoende usb punten waar de telefoon opgeladen kan worden. In iedere hut zijn er twee. Als we in de haven liggen dan is er 220v. Liggen we achter het anker dan is er beperkt 220v aanwezig.

Zijn we de hele dag aan het zeilen?

Nee, het streven is om in de ochtend een paar uur te varen. zodat er in de middag tijd is om andere dingen te doen.

Is de schipper wel gecertificeerd?

Jazeker, de schipper is master of commercial yachting <500gt. Dit is één van de weinige wereldwijd erkende certificaten voor jachten waar betalende gasten aan boord zijn.

Mag ik roken aan boord?

Roken aan  boord is niet toegestaan.

 

Kan ik mijn mobiele telefoongebruiken aan boord?

Als we dichtbij een kust varen (tot ca 5km) dan is er vaak wel dekking bij een mobiele provider. Echter het bereik kan slecht zijn. Zijn we verder uit de kust dan is er geen bereik meer.

Eten en drinken:

Hoe gaat het met eten en drinken aan boord?

Ontbijt en lunch is inbegrepen. Ook koffie thee en water. Softdrinks en alcoholische versnaperingen zijn niet inbegrepen.  Afhankelijk van de wensen kunnen er voor vertrek boodschappen gedaan worden. Gezamenlijk zal er een boordkas gemaakt worden.

Hoe werkt het koken aan boord?

We hebben een gaskookplaat en een oven aan boord.  Tevens is er een koelkast en een vriezer. De bemanning kookt maar er mag natuurlijk altijd meegeholpen worden.

Huishoudelijke taken?

Meestal draagt eenieder wel zijn/haar steentje bij en dat waarderen we (tafeldekken, afwassen, etc).

Vegetarisch/Speciale wensen inzake eten

Het is geen probleem om rekening te houden met speciale (dieet)wensen met betrekking tot het eten. Wel horen we dat dan graag gelijk met het boeken! zodat we hier met inkopen rekening mee kunnen houden.

Wat moeten we meenemen? (bagage/overige)

Ik heb hardschalen koffers en die neem ik mee?

Helaas! Dat is niet de bedoeling. Hoewel er best wat ruimte is blijft het een boot en zijn hardschalen  koffers zeer lastig op te bergen.  Daar ga je zelf last van hebben in je hut.

Wat voor tas/koffer neem ik dan wel mee?

Het meest praktische is een weekend tas of een rugzak die redelijk klein op te bergen is. Er zijn diverse kasten in je hut om spullen op te bergen. Neem niet teveel bagage mee.

is er beddegoed/linnengoed?

Er zijn dekbedden met hoes aanwezig. Tevens is er 1 kleine en een grote handdoek per persoon.